Foredrag

Koks i kærligheden

Kærligheden er stor. Den er essentiel. Den giver dig næring, glæde og lykke. Med andre ord: Du kan ikke undvære kærlighed. Nogle mennesker er gode til at indgå i en kærlighedsrelation og har måske tidligt i deres voksne liv fundet sammen med deres udkårne, mens andre har det svært med kærligheden. Jeg har tit tænkt over, hvorfor nogle mennesker bare kan finde ud af det med kærligheden, mens andre har svært ved det.

Hvis du har det svært med kærligheden, har du så tænkt over, hvordan det kan være?

Den måde, du indgår i en kærlighedsrelation som voksen på, afhænger af den tilknytning, du som lille havde til dine forældre. Fik du kærlighed af dine forældre? Var de der altid for dig? Eller oplevede du, at du ofte blev afvist? Svigtet? At mor og far var fraværende?

Når du som voksen oplever, at kærligheden er besværlig, skyldes det den måde, som du knyttede dig til dine forældre på. Var du trygt eller utrygt tilknyttet? Som barn dannede du et tilknytningmønster for at beskytte dig mod afvisninger og svigt. Det var nødvendigt for at kunne overleve. Problemet med tilknytningsmønsteret er, at det spænder ben for dig senere i dit liv i de relationer du indgår i. Især i dine kærlighedsrelationer. Det uhensigtsmæssige mønster følger simpelthen med dig, og ubevidst stikker det en kæp i hjulet. I kærlighedshjulet.

Den gode nyhed er, at du kan komme tilbage til din sunde, trygge tilknytning, hvor kærligheden blomster. Der hvor du føler dig tryg, kan være dig selv og tør åbne dig op for kærligheden.

Jeg vil fortælle om det sunde tilknytningsmønster og de 3 usunde tilknytningsmønstre, som skaber koks i kærligheden. Og hvad du kan gøre for at komme ind i den trygge tilknytning. Så du kan blive klar til at møde kærligheden.

Er du nysgerrig på, hvilket tilknytningsmønster du har?

Datoer for kommende foredrag kommer snarest. Ring gerne og hør nærmere på tlf. 2993 7131.

Kærlig hilsen

Tine Linnemann
Relations- og psykoterapeut
www.tinelinnemann.dk